keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Happy Birthday Jack Nicklaus 75!

Jack Nicklaus, The Golden Bear, täyttää tänään 75 vuotta. Hän on golfin kaikkien aikojen suurin legenda. 18 major-voittoa on saavutus, johon tuskin kukaan enää pystyy!

Yhdysvalloissa Nicklauksen juhlat saattavat näkyä aavistuksen näyttävämpinä kuin meillä täällä Suomessa. Mutta tunnelmaan pääsee esimerkiksi oheisesta Nicklaus: The Making ofa Champion -trailerista. 

Nicklaus on yksi viidestä pelaajasta, joka on voittanut kaikki neljä ammattilaisten major-turnausta. "Jackilla oli se jokin", todistaa Gary Player, yksi näistä Career Grand Slamin saavuttaneista tähdistä trailerilla:  "Jack had it!"

Tietysti Tiger Woods on hyvä, onhan hänellä on 14 majoria tilillään. Mutta vuodet vierivät. Neljä voittoa on näiden kahden jättiläisen ero. Nicklauksen voittotilasto on itse asiassa Woodsia parempi Mastersissa (6-4), US Openissa (4-3) ja PGA Championshipissä (5-4). Vain British Openissa Woodsilla on yhtä monta (3) voittoa kuin Nicklauksella.

Jack Nicklaus pelasi jo 20-vuotiaana amatöörinä toiseksi US Openissa. Hän piti päänsä kylmänä, jatkoi työntekoa, ja oli seuraavanakin vuonna hienosti jaetulla neljännellä tilalla, jälleen parhaana amatöörinä. Vuonna 1962 tuli sitten ensimmäinen täysosuma. Jälleen oltiin US Openissa, mutta tällä kertaa Jack kuittasi myös palkintoshekin.

Uransa viimeisen major-voiton Nicklaus saavutti 46-vuotiaana Mastersissa. Jos jatketaan vertailua Tiger Woodsiin, niin hän juhlii joulukuussa 40-vuotispäiviään. Näin se menee, jopa Tiger Woods vanhenee.

Jack Nicklauksen tarinaan istuu hienosti, että hänellä on eniten voittoja juuri Mastersissa, joka oli maailman kaikkien aikojen parhaan amatöörin Bobby Jonesin luoma kilpailu.


Suomalaisen golfkirjallisuuden ylittämätön ykkönen Lassi Tilander kertoo näissä Kultaisen Karhun, Golden Bear,  syntymäpäivätunnelmissa Golfpisteen blogissaan kolmesta hienosta tapaamisestaan Jack Nicklauksen kanssa. Kannattaa lukea!

Ei kommentteja: