lauantai 17. tammikuuta 2015

Aamulenkki Paavo Nurmi voitti viidennen kilpailun

17.1. Kilpailu nro 5, ennätys nro 8

Fordhamin yliopiston urheiluseuran kilpailut järjestettiin Bronxissa, 102nd Engineers Armory -hallissa. Taas tehtiin ennätyksiä, mutta tällä kertaa Willie Ritolan tulosta tunnuttiin arvostavan enemmän kuin Paavo Nurmen tasoitujuoksussa saavuttamaa viidettä voittoa ja ennätysaikaa.

The Brooklyn Daily Eaglen otsikko "Nurmi´s fellow country man runs five miles in 24.21,8" oli levitetty sivun yli. Ville Ritola esiteltiin lukijoille Nurmen maanmiehenä. Sen on täytynyt tuntua Ritolasta pahalta, kun hän ei omalla nimellään päässyt pääotsikkoon vaikka juoksi maailmanennätyksen!

Chicagosta yöjunalla palannut Paavo Nurmi juoksi voittoon 2000 metrin tasoitusjuoksussa. Ilmar Prim sai 75 jaardia, Gunnar Nilsson 125 jaardia ja August Fager 150 jaardia tasoitusta. Nurmen voittoaika 5.33,0 oli uusi ennätys. Yhdysvalloissahan ei tavallisesti juostu metrimatkoja, joten varsinaista aikaisempaa vertailukohtaa ei ollut.

Bronxin hallissa ei ollut kallistettuja kaarteita, puinen rata oli vain rakennettu lattian päälle.

Hamiltonissa Ohiossa ilmestyvässä The Journal News -lehdessä julkaistiin lista Nurmen tähän asti saavuttamista tuloksista.

Ennätyslaskuri

Ennätys        matka           aika
nro 8:           2000 m        5.33,0


Ei kommentteja: