perjantai 24. huhtikuuta 2015

Näin Mikko Ilonen saa paikan WGC-reikäpeliin

Mikko Ilonen on pudonnut alkukaudesta maailmanlistalla sijalle 67, ja tämän johdosta hänen osallistumisensa 9,25 miljoonan dollarin World Golf Championships Cadillac Match Play -turnaukseen on ollut vaakalaudalla. TPC Harding Parkissa San Franciscossa pelattavaan WGC-turnaukseen pääsee maailmanlistan 64 parasta pelaajaa, joten kolmannella varasijalla olleen Ilosen osallistuminen on jäänyt peruutusten varaan.

Mikko Ilonen pelaa itse parasta aikaa Shanghaissa Volvo China Openissa, eikä voi omilla toimillaan vaikuttaa enää osallistumiseensa WGC-turnaukseen.

Etelä-Afrikan Tim Clark on potenut kyynärpäätään koko alkukauden ja hän joutui jäämään muun muassa Masters-turnauksesta pois. Luke Donald osallistuu puolestaan veljensä häihin, joten häneltä vapautuu toinen paikka.

Näille kahdelle vapautuvalle paikalle ovat nousemassa Espanjan Miquel Angel Jimenez ja Italian Francesco Molinari. Molinarilla on kuitenkin ollut rannevaivaa, jonka vuoksi hän ilmoitti viikko sitten pitävänsä taukoa toukokuun puolelle. JOS Molinari pitää ilmoituksestaan kiinni ja peruuttaa paikkansa tämän perjantain aikana WGC-reikäpeliin, on Mikko Ilosen paikka varmistettu.

Tietysti 64 pelaajan joukossa voi olla muitakin "salapotilaita", joten Ilosen osallistuminen voi toteutua myös jotain muutakin reittiä kuin Molinarin poisjäännin kautta. Tässä on kuitenkin Molinarin oma poisjäänti-ilmoitus Twitterissä:

WGC Match Play pelataan nyt ensimmäisen kerran samankaltaisella formaatilla kuin viime syksyn Euroopan kiertueen Volvo World Match Play Championship. Siitähän meillä suomalaisilla on lämpimät muistot viime syksyltä, kun Mikko Ilonen voitti mestaruuden kukistamalla Ruotsin Henrik Stensonin.

WGC Cadillac Match Play -turnauksen pelaajat jaetaan 16 alkulohkoon, joissa jokainen kohtaa kerran toisensa (round-robin) kertaalleen. Tämän jälkeen 16 parasta etenee pudotuspeleihin, joista vain voittajat etenevät jatkoon.

Turnaus alkaa poikkeuksellisesti jo keskiviikkona 29.4. ja päättyy sunnuntaina 3. toukokuuta.

Ei kommentteja: