lauantai 11. huhtikuuta 2015

Masters-ennakointi onnistui 80-prosenttisesti

Kirjoitin lähes kuukausi sitten ennakon Masters-turnauksesta ja nimesin 10 kiinnostavinta pelaajaa. Katsotaanpa, miten heidän turnauksensa on sujunut nyt, kun cut on pudottanut noin puolet pelaajista katsomoon. Jatkoon siis meni 50 parasta ja tasatulokseen (+2) yltäneet pelaajat.

Vaikka tarkoitukseni on todistaa kaukonäköisyyttäni :) niin isoimmassa kysymyksessä olin kuitenkin aivan metsässä :(

Kirjoitushetkellä ei ollut tiedossa, että Tiger Woods osallistuu Mastersiin. Niinpä hänen synnyttämäänsä hypeä oli vaikea ennustaa. Nyt voi sanoa, että kahden kierroksen jälkeen 19. sijaa jakava Tiger (-2) on todellakin arvaamaton kortti kahdella viimeisellä kierroksella.

Toinen pelaaja, jonka haluan nostaa esille, on kolmatta sijaa jakava Justin Rose (-7). Kymmenennen kerran mukana oleva Rose on joka kerta läpäissyt cutin. US Openin 2013 voittaja ei halua jäädä yksinkertaiseksi major-voittajaksi!

Ennakoimistani pelaajista kahdeksan jatkaa viikonloppuna, eli onnistuin 80-prosenttisesti! Mutta käyn läpi pelaajat siinä järjestyksessä, kuin esittelin heidät 18.3.:

1 Rory McIlroy: T19. (-2)
Roryn tavoitteena on edelleen kolmas peräkkäinen major-voitto ja samalla Career Grand Slamin saavuttaminen. Alku ei ole vakuuttanut, mutta kaikki on Roryn omissa käsissä edelleen.

2 Phil Mickelson: 6. (-6)
Kesäkuussa 45 vuotta täyttävä Mickelson näytti epäilijöille, että huippu-ura ei suinkaan ole ohi, vaan Lefty jahtaa neljättä Masters-voittoaan noustakseen näin Tiger Woodsin rinnalle! Mickelson läpäisi cutin jo 21. kerran, eli hän on tässä suhteessa viikonlopun kokenein pelaaja.

3 Rickie Fowler: T33. (+1)
Pitäkääpä silmällä: Rickie Fowler oli CUT-rajan väärällä puolella, mutta teki kuuden viimeisen väylän aikana neljä birdietä! Nouseeko Top-10:iin? Kyllä. Nouseeko Top-6:een? Kyllä. Nouseeko Top-3:een….?4 Jordan Spieth: 1. (-14)
Aivan kuten ennakoin, 21-vuotias Spieth ”on tällä hetkellä PGA-kiertueen kuumin pelaaja”.  Mastersin ennätystulos 130 kilpailun puolivälissä takaa jo nyt paikan historiakirjoissa. Mutta pysyykö juniorin peli kasassa, kun ”isot tykit” alkavat lähestyä?

5 Bubba Watson: T19. (-2)
Mastersin voittoa puolustaa Bubba Watson, joka on niitä ”isoja tykkejä”, jotka voivat horjuttaa Spiethin itseluottamusta. Varmuutta: Watson pelaa 7. kerran Mastersissa, ja joka kerta hän on myös läpäissyt cutin.

6 Adam Scott: T12. (-3)
Vuonna 2013 Mastersin voittanut Adam Scott teki perjantaina eaglen 15. reiälle ja nosti sen myötä itsensä mukaan kärkikamppailuun. Scott on jo 12. kerran mukana Mastersin viikonloppukierroksilla.

7 Graeme McDowell:  T33. (+1)
Graeme McDowell selvitti cutin vasta kolmannen kerran urallaan, vaikka on mukana jo kahdeksannessa Mastersissa. Matkaa ensimmäiseen Top-10-sijoitukseen Mastersissa taitaa olla liikaa.

8 Martin Kaymer MC (+7)
Martin Kaymer on pelasi kahdeksannen kerran Mastersissa ja karsiutui viidennen kerran. ”Not my cup of coffee”, saksalainen varmaan miettii.

9 Henrik Stenson T50. (+2)
Henrik Stenson ylitti riman väpättäen. Masters on ollut Stensonille aina hankala turnaus, ja mailan katkaiseminen todistaa, että vaikeaa on tänäkin vuonna. Stensonin paras sijoitus T14 on viime vuodelta.

10 Mikko Ilonen MC (+3)
Mikko Ilonen osoitti hyviä otteita, mutta rima jäi vapisemaan ja tuli harmillisesti perässä alas. Huolellinen valmistautuminen Mastersiin ei tällä kertaa tuonut toivottua tulosta, mutta Ilosen otteet jättivät lupauksen hyvistä tuloksista seuraavissa turnauksissa.

Ei kommentteja: