lauantai 18. huhtikuuta 2015

Paavo Nurmi voitti Fennia Clubin kisoissa toisenkin matkan

18.4.1925 Kilpailu numero 44, voitto numero 41

Paavo Nurmi oli kilpaillut jo Kanadassa ja Detroitissa sairaana, eikä se tietenkään ollut järkevää sairastumisen hoitoa. Hän palasi ”kotiin” New Yorkiin sairastamaan Detroitin (7.4.) kilpailun jälkeen. Maanantain Kansas Cityn kilpailu ei sopinut potilaan ohjelmaan terveydellisesti, eikä maantieteellisesti.

Ville Ritola (vas.), Paavo Nurmi ja Ugo Frigerio olivat pukeutuneet Montrealissa
huhtikuun alussa lämpimästi kuten Lincoln Evening Journalin kuva 17.4. kertoi,
mutta silti Nurmi sairastui ja joutui jättämään Kansas Cityn kilpailun väliin.
Nurmen 2000 kilometrin matka New Yorkista Pullman-junalla Minneapolisiin kesti toista vuorokautta. Hän saapui perille keskiviikkona ja otti siis ensimmäisen voiton torstaina ¾ maililla sen jälkeen kun Kansas Cityn poisjäännistä langetettu kilpailukielto oli purettu.

Nurmi sai olla Minneapolisin ja St. Paulin kaksoiskaupungissa, Twin Cityssä, Fennia Clubin vieraana keskiviikosta lauantaihin. Lauantaina hän voitti St. Paulin Hippodromilla 2 ½ mailin kilpailun ajalla 6.54,3 ennen James Connollya. Ville ”Willie” Ritola voitti kaksi mailia ylivoimaisesti ajalla 9.27,2.

Kaksipäiväiset kilpailut, joiden välissä oli yksi vapaapäivä, on monissa kirjallisissa lähteissä merkitty peräkkäisille päiville, 16. ja 17.4., mutta jälkimmäinen kilpailu oli kuitenkin amerikkalaisten sanomalehtitietojen mukaan yhden välipäivän jälkeen lauantaina 18.4..

Ennätyslaskuri
Kilpailuja 44, ennätyksiä 29

Ei kommentteja: