maanantai 27. huhtikuuta 2015

Mikko Ilosen WGC-reikäpelivastustaja arvotaan illalla

Mikko Ilosen matka Shanghaista San Franciscoon oli todella mainio. Hän nousi Shanghaissa koneeseen lentääkseen varamiehenä World Golf Championships Cadillac Match Play -turnaukseen, ja nousi San Franciscossa koneesta viimeisenä pelaajana, joka pääsee mukaan!

Iloselle avautui paikka 64 huippupelaajan joukossa 42-kertaa PGA-kiertueella voittaneen Phil Mickelsonin vetäydyttyä viime hetkellä kisasta.


Mikko Ilosen ensimmäinen vastustaja tiedetään tänä iltana klo 19 Suomen aikaa. Tai tuohon aikaan alkaa arvonta, jossa saman tien arvotaan pelaajat 16:een neljän pelaajan alkulohkoon. Lohkovoittajat selviytyvät lauantaina ja sunnuntaina pelattaviin pudotuspeleihin.

Reikäpeli on armoton pelimúoto, niin kuin Ilonen Hennalan käyneenä ratsuväen miehenä tietää: Sota on julmaa ja ratsuväki raakaa.

Viime syksynä lahtelainen voitti Euroopan kiertueen reikäpelimestaruuden. Silloin hän kukisti Henrik Stensonin, Victor Dubuissonin, Joost Luitenin ja Graeme McDowellin matkalla mestaruuteen.

Kaikki mukaan päässeet 64 pelaajaa ovat niin taitavia, että TPC Harding Parkissa pelattavassa turnauksessa ei tulla pelaamaan yhtään helppoa ottelua. Mikko Iloselle arvotaan yksi  Top-16-vastustaja, yksi seuraavan arvontaryhmän (17.-32.) vastustaja, ja yksi kolmannen arvontaryhmän (33.-48.) vastustaja.

Tässä ovat Top-16-pelaajat, joista yksi siis tulee Mikkoa vastaan alkulohkossa keskiviikkona, torstaina tai perjantaina:

Top 16
1. Rory McIlroy
2. Jordan Spieth
3. Henrik Stenson
4. Bubba Watson
5. Jim Furyk
6. Justin Rose
7. Jason Day
8. Dustin Johnson
9. Adam Scott
10. Sergio Garcia
11. Jimmy Walker
12. JB Holmes
13. Rickie Fowler
14. Matt Kuchar
15. Patrick Reed
16. Hideki Matsuyama

Millainen olisi sitten Mikon kannalta unelmalohko? Rickie Fowlerin kanssa Mikko pelasi viime vuonna PGA Championshipissä. Adam Scottia vastaan hän pelasi Talissa vuonna 2001. Henrik Stenson ja Sergio Garcia ovat myös tuttuja vastustajia, mutta  hienointa olisi kohdata tuore Masters-voittaja Jordan Spieth ensimmäisenä. Se takaisi maksimaalisen tv-näkyvyyden. Ja olisihan nyt makoisa tilaisuus ottaa päänahka viime aikoina erittäin paljon pelanneelta amerikkalaiselta.

Toisesta arvontaryhmästä poimisin englantilaisen Lee Westwoodin. Hän on yksi menestyneimmistä eurooppalaisista reikäpelaajista, joka pääsi viime syksynä Gleneaglesissa pelattuun Ryder Cupiin kapteenin villillä kortilla takavuosien näytöillään. Nyt Mikko voisi osoittaa omalla pelillään, menikö ”Captain´s pick” aivan parhaalla tavalla!

Kolmannesta arvontaryhmästä poimisin Mikolle vastustajaksi amerikkalaisen Keegan Bradleyn, joka voitti vuonna 2011 PGA Championshipin, mutta sen jälkeen hänen on ollut vuosi vuodelta vaikeampi päästä kärkikymmenikköön. Bradley on pelannut kaksi kertaa Ryder Cupissa, joten reikäpeli on hänelle kyllä tuttu juttu.


No, illalla selviää, kuinka arvonnoissa käy. Ja pelit alkavat siis keskiviikkona San Franciscossa.

Ei kommentteja: