lauantai 7. helmikuuta 2015

Paavo Nurmelle ennätys nro 19 Brooklynissä

7.2.1925 Kilpailu nro 14, ennätys nro 19

Paavo Nurmelle merkittiin kiertueen 19. ennätys ja 13. voitto 14. kisassa Wilco A.A.:n kisoissa, jotka järjestettiin 13. Reg. Armory-hallissa Brooklynissä.

Lehdissä kirjoitettiin jo etukäteen, että Paavo Nurmen tavoitteena oli alittaa yhdeksän minuuttia kahdella maililla. The Charleston Daily Mail tiesi kertoa, että Nurmi aloitti kyllä vauhdilla, mutta kilpailun puutteessa vauhti putosi. Voittoaika 9.08,0 alitti vain neljällä kymmenyksellä Joie Rayn vanhan ennätyksen Se oli myös viimeinen Rayn nimissä ollut ennätys.

Willie Ritola keskeytti kilpailun. Hän oli aikaisemmin hävinnyt mailin tasoitusjuoksun Columbian John Theobaldille, joten ilta ei mennyt lainkaan Ritolan suunnitelmiensa mukaan.

Uusia haasteita sateli Nurmelle. Ohiossa ilmestynyt The Evening Review uutisoi (7.2.1925), että James W. Coffroth neuvotteli saadakseen Paavo Nurmen kilpailemaan Osprey-nimistä hevosta vastaan. Haasteen mukaan Nurmen tulisi juosta puoli mailia ja Osprey juoksisi mailin. Tällaista kilpailua ei kuitenkaan koskaan käyty.

Brooklyn Daily Eagle (8.2.) puolestaan uutisoi, että Washingtonissa Georgetownin yliopiston rataa pidennetään 21.2. kilpailuihin, jotta Nurmen mahdollisuudet uuden ennätyksen tekemiseen paranevat. Näin siitä saadaan kohtuullinen, 12 kierrosta mailille, eli kierroksen pituudeksi tulee 134 metriä.

Ennätyslaskuri
Ennätys  matka     aika

nro 19:  2 mailia   9.08,0

Ei kommentteja: