lauantai 6. kesäkuuta 2015

Mikko Ilonen hakee uutta terävyyttä

Suomalaisessa golfissa on harvinainen tilanne, kun Roope Kakko jatkaa Nordea Mastersissa viikonloppuna, mutta jotenkin alavireinen Mikko Ilonen karsiutui.

Mikko Ilonen tviittasi, että seuraava kilpailu on vasta Ranskan avoimet heinäkuun alussa. Hänellä on kolme kisaa Euroopassa, ja sitten kaksi kovaa kisaa Yhdysvalloissa:


  • 2.-5.7. Alstom Open de France, Le Golf National, Pariisi
  • 9.-12.7. Aberdeen Asset Management Scottish Open, Gullane GC, Gullane, East Lothian, Skotlanti
  • 16.-19.7. The Open Championship, Old Course, St Andrews, Skotlanti
  • 6.-9.8. WGC Bridgestone Invitational, Firestone CC, Akron, Ohio, USA
  • 13.-16.8. US PGA Championship, Whistling Straits, Kohler, Wisconsin, USA
Ranskan avoimet tarjoavat mahdollisuuden tuntuman hakemiseen kuukauden kilpailutauon jälkeen. Sen jälkeen tulee kaksi turnausta Skotlannissa. Skotlannin avoimet pelataan Edinburghin itäpuolella Gullanessa, ja seuraavalla viikolla on tämän vuoden odotetuin golfkisa The Open St Andrews´n Old Coursella.

Sen jälkeen Mikko lentää Yhdysvaltoihin suurten järvien alueelle, missä pelataan ensin World Golf Championshipsin kolmas kilpailu, Bridgestone Invitational. Mikko on ollut siinä kisassa kahtena edellisvuonna sijoilla 66 (2014) ja 65 (2013).

Bridgestone on niin iso kisa, että sitä ei voi pitää seuraavan viikon PGA Championshipin verryttelykisana. Se on Mikon rankingsijoituksia ajatellen erittäin tärkeä kilpailu.


Tärkeä kilpailuputki huipentuu tämän vuoden neljänteen major-turnaukseen, PGA Championshipiin, joka pelataan Whistling Straitsissa elokuun puolivälissä. Mikko kamppaili viime vuonna PGA:ssa kärkisijoista ja päätyi jakamaan seitsemättä sijaa. Täytyy toivoa, että valmistautuminen tähän viiden kisan tärkeään jaksoon sujuu ongelmitta, ja Mikko pääsee kamppailemaan joka kisassa Top-20-sijoituksista.

Ei kommentteja: