torstai 18. kesäkuuta 2015

Yllättääkö Colin Montgomerie US Openissa?

Golfin US Open on vielä tällä hetkellä ladattu suurilla kysymyksillä. Henkilökohtaisesti odotan kaikkein eniten Colin Montgomerien peliä.

Nyt kuuluu ihmetellä… Montgomerie…?

Oikein. Colin Montgomerie on varsinaisesti siirtynyt seniorisarjoihin, eikä enää kierrä PGA Touria tai Euroopan kiertuetta. Mutta viime vuonna hän voitti uusinnassa US Senior Openin, joka avasi hänelle tien Chambers Bayhin.

Merituulille altis Chambers Bay on vaikea links-kenttä, joten skotti Montgomerie voi olla links-golfin taitajana tulosluetteloissa yllättävän korkealla.

”Montyn” parhaita saavutuksia aktiiviuralla oli kolme kakkossijaa US Openissa, viimeksi vuonna 2006. 

Seniorien Champions Tourilla hän onnistui tänä vuonna puolustamaan viime vuotista Senior PGA Championshipin voittoaan, joten tuntuma palloon on edelleen tallella.

Colin Montgomerie (vas.) Turnberryn links-maisemissa.
Montgomerie täyttää ensi viikolla 52 vuotta. Toistaiseksi vanhin major-voittaja on Julius Boros, joka oli 48-vuotias  voittaessaan PGA Championshipin vuonna 1968.

Kun amerikkalaiset odottavat voittoa 45-vuotiaalta Phil Mickelsonilta (lue täältä lisää),  niin ei muutaman vuoden vanhempi Montgomerie ole ikänsä puolesta vielä täysin poissa laskuista. Voisi jopa ajatella, että Montgomerie pääsee nyt kisaan täysin ilman ulkopuolisten asettamia menestyspaineita. Se voi luoda hyvän pohjan yllätykselle.

Montgomerie pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta ”seniori-flightissa” yhdessä amerikkalaisen Jim Furykin, 45, ja Espanjan Miquel Ángel Jiménezin, 51, kanssa.

Sain tavata Colin Montgomerien Turnberryssä kolme vuotta sitten. Hän on tyylikäs herrasmies, jolle voi toivoa vain hyvää menestystä.


Ryder Cupissa Monty on ollut Euroopan viime vuosien menestyksen takuumiehiä. Hän oli pelaajana neljä kertaa Euroopan voittojoukkueessa. Lisäksi hän oli kapteenina sinetöimässä Euroopan voittoa vuonna 2010.

Ei kommentteja: