lauantai 13. kesäkuuta 2015

Lydia Ko karsiutui ensimmäisen kerran urallaan

Maailman paras naisgolfari Lydia Ko karsiutui ensimmäisen kerran ammattilaisurallaan KPMG Women’s PGA Championshipissä. Uusiseelantilaisen ihmepelaajan vuonna 2013 alkanut ammattilaisura on tähän asti ollut vahvassa myötätuulessa purjehtimista ilman yhtään karsiutumista!

Lydia Ko, 18, karsiutui kauden toisen major-turnauksen, KPMG Women’s PGA Championshipin ratkaisukierroksilta Westchester Country Clubilla. Hän pelasi jo amatöörinä LPGA-turnauksia karsiutumatta. Hän voitti maailman parhaana amatöörinä naisten ammattilaisturnauksia aivan kuten Bobby Jones aikanaan miesten arvoturnauksia 1920-luvulla.

Syksyllä 2013 ammattilaiseksi siirtynyt Ko onkin lyhyessä ajassa onnistunut antamaan itsestään todella luotettavan ja kylmähermoisen pelaajan vaikutelman. Tämän vuodenkin puolella hän on voittanut jo kaksi LPGA-kiertueen turnausta.

Vuonna 2012 Ko pelasi 4 LPGA-turnausta, vuonna 2013 yhteensä 12, vuonna 2014 yhteensä 26 ja tänä vuonnakin jo 10 turnausta eli yhteensä 52 erittäin kovaa LPGA-kiertueen turnausta ilman ensimmäistäkään karsiutumista!

Tietenkin voidaan jossitella. Ko karsiutui nyt vain yhdellä lyönnillä. Ja sen yhden lyönnin hän sai rangaistuksena avauskierroksella, kun pallo liikahti hänen asetuttuaan puttausasentoon. Mutta se rangaistus tuli sääntöjen mukaisesti. Ja säännöt koskevat myös parhaita pelaajia.

Miten kävikään kauden ensimmäisessä majorissa, Ana Inspirationissa Rancho Miragessa? Brittany Lincicome pelasi voittoon, ja Lydia Ko ”hölkkäsi takajoukoissa maaliin” päätyen jakamaan sijaa 51.

Ja nyt Women’s PGA Championship päättyi MC-merkintään. Tulee mieleen, että jopa Lydia Ko, kaikessa ylivoimaisuudessaan, kaikessa luontaiselta näyttävässä varmuudessaan, on vain nuori 18-vuotias nainen, jolla on myös hermot ja tunteet.


Vaikka Lydia Ko on tällä hetkellä maailman rankingissa ykkösenä, hän ei ole voittanut ennätyksiä rikkovalla urallaan vielä yhtään majoria!

Ei kommentteja: