tiistai 17. maaliskuuta 2015

Suomen Palloliitto kunnioitti Pyhää Patrickia ja julkisti 17.3. A-maajoukkueen Pohjois-Irlantia vastaan

Oletko bongannut Saint Patrick´s Dayn Suomessa? 17.3. vietettävä irlantilaisten kansallispäivä sai Valkoisen talon suihkulähteenkin veden vihreäksi!!! Miten irlantilaisten juhlapäivä on osunut sinun silmiisi?

Minä kävin kuuntelemassa Palloliiton lehdistötilaisuudessa A-maajoukkueen päävalmentajaa Mixu Paatelaista, joka johdattaa miehistönsäEM-karsintaotteluun Pohjois-Irlantia vastaan 29.3. eli vajaan kahden viikon kuluttua.

Viime viikonloppu oli Mixulle kärsimystä, sillä joka suunnalta tuli onnettomia uutisia koskien A-maajoukkueen alakerran pelaajia: Moisander, Uronen, Arajuuri… Täytyy sanoa, että pyhä Patrick ei viikonloppuna tosiaankaan suojellut suomalaisia!

Mixu totesi, että nyt pitää vaan antaa pelaajille aikaa toipumiseen ja kuntoutumiseen. Lisäksi hän kertoi, että keskikentältä löytyy pelaajia, joita voi tarvittaessa pudottaa alaspäin.  Vaikka päävalmentaja esiintyi lehdistötilaisuudessa rauhallisesti ja rauhoittavasti, maajoukkueen tilanne on nyt kiperä.

Kaksi viimeistä ottelua Romaniaa ja Unkaria vastaan ovat päättyneet kismittäviin tappioihin. Maajoukkue pelaa kuitenkin hyvää jalkapalloa. Pallo kulkee mieheltä miehelle, ja Mixun mukaan Huuhkajat on omassa lohkossaan peliä kuvaavissa tilastoissa paras joukkue: eniten syöttöjä, eniten syöttöjä omille, paljon tilanteita. Huuhkajat pelaa juuri niin kuin nykyään jalkapalloa kaikissa huippumaissa pelataan. Pienet asiat, pienet hetket, ovat vain olleet Huuhkajia vastaan. Unkari teki yhden ja Romania kaksi maalia, kun taas omat hyökkäykset jäivät näissä otteluissa tuloksettomiksi.

Alakerran ajattelu aiheuttaa nyt ahdinkoa, mutta Belfastin otteluun on kuitenkin vielä aikaa yli kymmenen päivää. Ehkä puolustus saadaan harsittua kasaan siihen mennessä.

Keitä ovat ne pelaajat, jotka voisivat nousta 29.3. Huuhkajien pelastajiksi. Ainakin Joel Pohjanpalo tykittää maaleja Saksan kakkosbundesliigassa. Siitä tuleekin mieleen, että ottelupäivänä on kahden maajoukkuepelaajan nimipäivä: Joni Kaukon ja Joona Toivion. Toivoa sopii, että se toisi koko joukkueelle tarvittavaa onnea.

Tiesitkö muuten, että Patrick oli 400-luvuilla elänyt pappi, joka käännytti ensin pohjoisessa asuneet ulsterilaiset ja sitten muutkin irlantilaiset kristinuskoon. Hänen ihmetekoihinsa luetaan käärmeiden karkottaminen Irlannin saarelta.


Pyhä Patrick käytti kolmilehtistä apilaa, shamrock, opettaessaan kelteille pyhää kolminaisuutta. Pyhä Patrick on karkotettujen ja insinöörien suojelupyhimys.

Ei kommentteja: