sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Naisten Euroopan-kiertue vedenjakajalla

Naisten golfin Euroopan-kiertue (LET) on tullut vedenjakajalle. Alkavalla viikolla pelataan Ranskassa kauden viides major-turnaus, Evian Championship. Seuraavalla viikolla pelataan naisten Solheim Cup Saksassa. Näissä ei suomalaispelaajia nähdä.

Ursula Wikström on ollut koko kauden suomalaisten
ykköspelaaja. Kuva: Juha Taskinen.
Seuraavan kerran suomalaiset pelaavat pääkiertueella vasta 24.–27.9. Lacoste Ladies Open de France -turnauksessa. Mutta nyt tapahtuu iso jako suomalaisten LET-pelaajien keskuudessa.

Tähän asti Euroopan kiertueen kilpailuissa on saattanut olla mukana parhaimmillaan jopa 6–7 suomalaispelaajaa, mutta syksyn turnauksiin otetaan niin pienet pelaajamäärät, että käytännössä Lacosteen, ja etenkin sen jälkeen pelattaviin kahteen Kiinan kisaan sekä Intian turnaukseen pääsevät vain meidän kolme parasta eli Ursula Wikström (17. LET:n rankingissa), Noora Tamminen (28.) ja Minea Blomqvist-Kakko (83.). Jos peli kulkee, näissä syksyn kisoissa voi kartuttaa voittotilin euroja mukavasti.

Muiden suomalaisten ammattilaisten fokus on haastajakisoissa (LETAS), mistä rankingin viisi parasta saa ensi vuodelle LET-kortin. Tällä hetkellä Oona Vartiainen on viidentenä haastajakiertueen rankingissä, Krista Bakker kahdeksantena ja Sanna Nuutinen yhdeksäntenä. Kaksi lokakuun turnausta on vielä jäljellä, joten kolmikko on hyvissä hyökkäysasemissa.

Muut suomalaispelaajat alkavat jo nyt keskittyä syksyn LET-karsintoihin.

Nicole Broch Larsen voitti HLR Golf Academy Openin
kaksi vuotta sitten, ja nyt tuli voitto LET-kiertueella
Helsingborg Openissa.

Nicole Broch Larsen voitti ensimmäisen LET-turnauksensa


Helsingborgin turnaus päättyi sunnuntaina tanskalaisjuhliin. Nicole Broch Larsen voitti ensimmäisen LET-turnauksensa pelattuaan vahvasti kaikki neljä kierrosta. Hänet muistetaan Suomessa kahden vuoden takaa HLR Golf Academy Openista, missä hän aloitti ammattilaisuransa – heti voitolla! Vihdin Jokikunnassa oli kyse haastajakisasta, mutta kahdessa vuodessa Broch Larsen kasvoi voittajaksi myös LET:llä.

Paras suomalainen Helsingborg Openissa oli Ursula Wikström (T12.) ennen Minea Blomqvist-Kakkoa (T21.) ja Noora Tammista (T31.).


Suomalaiskolmikolla on kaikki mahdollisuudet kohennella asemiaan reilustikin syksyn kisoissa. Toivottavasti paikat pysyvät kunnossa, ja putit uppoavat jatkossakin.

Ei kommentteja: