lauantai 30. toukokuuta 2015

Bernd Wiesberger on kasvamassa isoksi nimeksi golfin European Tourilla

Itävallan Bernd Wiesberger on murtautunut tällä kaudella lopullisesti golfin Euroopan kiertueen kärkinimien joukkoon. Pitkä itävaltalainen taistelee tällä hetkellä Royal County Townin kentällä Irlannin Newcastlessa Dubai Duty Free Irish Openin voitosta. Kolmen kierroksen jälkeen hän on kolmen lyönnin päässä kärjessä päätöspäivään lähtevästä Tanskan Sören Kjeldsenistä.

Bernd Wiesberger (oik.) teki hyvän vaikutuksen Portugal
Mastersin Pro-am-turnauksessa 2013.
Minulla oli hieno mahdollisuus pelata pari vuotta sitten Portugal Mastersin Pro-am-turnauksessa Wiesbergerin kanssa. Hän sijoittui tuolloin Vilamourassa Oceanicon Victoria-kentällä jaetulle kolmannelle sijalle Englannin David Lynnin voittamassa kisassa.

Victoria-kenttä on Arnold Palmerin kenttäsuunnittelun tulosta. Aivan kentän vieressä olevat majoitustilat ovat myös erittäin korkeatasoiset, joten Oceanico useine eri kenttineen sopii hyvin suomalaisgolfarin lomakohteeksi.

Wiesberger osoittautui fiksuksi ja ajattelevaksi pelaajaksi, jolla on yllättävän hyvät yleistiedot muun muassa  suomalaisesta urheilusta.
Oceanico Victoria on yksi Euroopan huippukentistä.
Olenkin seurannut mielenkiinnolla hänen edesottamuksiaan tuon yhdessä pelatun kierroksen jälkeen.

Tänä vuonna 30 vuotta täyttävä Wiesberger on ollut jo viiden peräkkäisen kauden ajan ET:n turnauksissa kahdesti vuodessa kolmen parhaan joukossa. Toistaiseksi paras kausi 2012 toi kaksi ET-voittoa, joista toinen oli Itävallassa pelattu kotikisa. 

Pari kärkisijoitusta kaudessa takaa hyvät ansiot ja poistaa paineet, saako seuraavalle kaudelle pelioikeuden. Se tarkoittaa myös sitä, että keskittymisen voi kohdistaa kauden isoihin kisoihin, kun
ei tarvitse murehtia syksyn ET-
Aivan Oceanico Victorian vieressä on hieno hotelli, jonka
altaaseen on mukava pulahtaa aamu-uinnille.
karsintoja.

Tänä vuonna Wiesberger on jo nyt ollut kahdesti kolmen joukossa. Tätä kirjoittaessa ei ole vielä tietoa, kuinka Irish Open sunnuntaina päättyy, joten kolmaskin Top-3-sijoitus voi olla tuloillaan. Erityisen hyvin hän pelasi huhtikuisessa Masters-turnauksessa sijoittuen jaetulle 22. sijalle.

Wiesbergerin toistaiseksi paras major-sijoitus tuli viime vuonna PGA Championshipissä samassa kilpailussa missä Mikko Ilonen pelasi seitsemänneksi: Itävaltalainen oli kolme päivää kärkikahinoissa, mutta hiipui lopussa hieman sijoittuen tasaisessa kisassa 15:nneksi.


P.S. Irish Open ratkesi kolmen miehen uusinnassa, jonka voitti birdiellä Tanskan Sören Kjeldsen. Wiesberger ja Eddie Pepperel tekivät uusinnassa par-tulokset, ja päätyivät jakamaan kisan kakkossijaa.

Ei kommentteja: