maanantai 10. elokuuta 2015

Shane Lowryn uran suurin voitto WGC Bridgestone Invitationalissa

Irlantilainen Shane Lowry, 28, nousi monille yllätyksenä Akronissa, Ohiossa, pelatun World Golf Championships sarjaan kuuluvan lähes kymmenen miljoonan dollarin Bridgestone Invitationalin voittoon. Lowryn voittotulos oli  269 (70,66, 67, 66), 11 alle parin. Hän kuittaa voitostaan 1,570, 000 dollaria.

Jim Furyk ja Justin Rose lähtivät kärjessä viimeiseen päivään, mutta he sulivat paineessa. Shane Lowry oli kaksi lyöntiä kärkikaksikon takana kolmannen kierroksen jälkeen. Bubba Watson nousi 66 lyönnin päätöskierroksellaan Shane Lowryn voiton suurimmaksi uhkaajaksi viimeisten väylien aikana.

Lowry teki sunnuntaina kaksi huimaa lyöntiä raffista puiden yli viheriölle. Ensimmäinen takasi birdien Firestonen kentän 10. väylälle. Toisen kerran hän joutui turvautumaan puiden ylittämiseen päätösväylällä. Avaus karkasi vasemmalle raffiin 130 metrin päähän lipusta. Ihmelyönti onnistui taas, ja Lowry sinetöi voittonsa upottamalla kolmen metrin birdieputin.

Mikko Ilonen pelasi Bridgestone Invitationalin nousujohteisesti 74, 73, 70 ja 68. Tuloksella 285 (+5) Ilonen jakaa sijaa 45. Se on hänen paras sijoituksensa Akronissa. Samaan tulokseen päätyivät muun muassa Adam Scott ja Martin Kaymer. Ilosen taakse jäivät muun muassa Phil Mickelson, Dustin Johnson ja Thomas Björn.

Ensimmäinen ammattilaisvoitto Portugalissa 2012


Shane Lowry on kypsynyt Rory McIlroyn, Padraig Harringtonin ja muiden irlantilaisten supertähtien varjossa huippupelaajaksi. Hän voitti ensimmäisen Euroopan kiertueen kilpailunsa, Irish Openin, olleessaan vielä amatööri vuonna 2009. Voiton takuuna oli 62 lyönnin kierros, joka on ET:n alhaisin amatööritulos. Sen jälkeen hän päätti siirtyä ammattilaiseksi.

Seuraavana vuonna Lowry pelasi karsintojen kautta paikan The Open Championshipiin. Ja millä tavalla! Lowry sivusi karsinnoissa Nick Faldon nimissä ollutta Sunningdalen kenttäennätystä 62.

Shane Lowry Portugal Mastersissa yksi vuosi voittonsa
jälkeen vuonna 2013. Parrasta ei silloin ollut tietoa.
Ensimmäisen ammattilaisvoittonsa Shane Lowry saavutti Portugalissa vuonna 2012. Tapasin hänet seuraavana vuonna Portugal Mastersissa. Silloin hänellä ei vielä ollut muhkeaa partaa, ja hän vaikutti kaikin puolin mukavalta ja vaatimattomalta kaverilta. Sellaiselta nuorukaiselta, joka pelaa golfia, koska rakastaa lajia yli kaiken. Ja onhan hän vähän pärjännytkin. Rento kaveri!

Viime vuonna hän saavutti The Openissa hienosti yhdeksännen sijan, ja samalle sijalle hän ylsi myös tämän vuoden US Openissa. Kaksi sijoitusta majoreissa Top-10:iin kertoo siitä, että Shane Lowry alkoi kypsyä suuriin tekoihin.

Tekisi mieli ennustaa, että Bridgestone Invitational ei jää Shane Lowryn viimeiseksi suurvoitoksi.


WGC Bridgestone Invitationalin voitto avaa Shane Lowrylle heti ovet PGA-kiertueelle ja käytännössä kaikkiin Yhdysvalloissa pelattaviin suurturnauksiin alkaen PGA Championshipistä ja Mastersista, aina WGC-turnauksiin, Arnold Palmer Invitationaliin ja The Playersiin.

Ja laitetaan tähän vielä palkintojenjakokuva Shane Lowrystä, parran kanssa!


Ei kommentteja: