sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Emily Kristine Pedersen voitti ensimmäisen LET-kisansa

Yksi viikonlopun suurista urheilu-uutisista uhkaa jäädä Suomessa täysin pimentoon. 19-vuotias tanskalainen Emily Kristine Pedersen voitti Intiassa Hero Indian Openissa ensimmäisen naisten Euroopan kiertueen kilpailunsa. Samalla hän nousi tämän vuoden tulokaslistan kärkeen, Rookie of the Year. Nimi kannattaa panna nyt mieleen.

Emily Pedersen (lyömässä) voitti Aura Golfissa naisten
EM-kultaa vuonna 2013. Intiassa hän otti ensimmäisen
voittonsa naisten Euroopan kiertueella.
Pedersenin uraa on ollut mielenkiintoista seurata siitä lähtien, kun hän 16-vuotiaana voitti Aura Golfissa naisten Euroopan mestaruuden vuonna 2013. Samassa kilpailussa sijoittui kolmanneksi Krista Bakker.

Pedersen pelasi Aura Golfissa vahvasti ensimmäisestä kierroksesta lähtien. Haastattelin häntä silloin avauskierroksen jälkeen, ja hän puhui erinomaisella englannilla ilman tanskalaisaksenttia. Hän kertoi silloin muun muassa valmentajistaan ja unelmastaan nousta yhdeksi maailman parhaista pelaajista. Hero Indian Openin voiton myötä hän on askeleen lähempänä unelmansa toteutumista.
  
Emily Pedersen pelasi Euroopan joukkueessa Junior Ryder Cupissa vuosina 2012 ja 2014 ja Ping Junior Solheim Cupissa 2014. Hän voitti vuonna 2014 myös arvostetun British Ladies Amateurin.

Ammattilaiseksi hän siirtyi viime syksynä hyvin sujuneen LET-karsinnan jälkeen. Tällä kaudella hän on sijoittunut kärkikymmenikköön myös Turkish Airlines Openissa (7.), Deloittessa (2.), Scottish Openissa (8.) ja Lacostessa (2.). Hero Indian Openin voitto kruunaa siis hänen erinomaisen tulokaskautensa hienolla tavalla.

Ursula Wikström oli Intiassa voittokamppailussa,
mutta taipui kahdeksanneksi. Kuva: Juha Taskinen
Pedersen voitti Intiassa kahdeksanneksi sijoittuneen Ursula Wikströmin kuudella lyönnillä sekä jaetulle 20. sijalle sijoittuneet Minea Blomqvist-Kakon ja Noora Tammisen 11 lyönnillä.

Tämän kauden LET:n rankingissa Pedersen nousi voitollaan seitsemänneksi. Ursula Wikström on sijalla 19, Noora Tamminen sijalla 34 ja Minea Blomqvist-Kakko sijalla 71.

Suomalaiskolmikko nähdään myös seuraavassa LET-kiertueen kilpailussa Kiinan Sanya Ladies Openissa, joka pelataan marraskuun alussa.

Ei kommentteja: