tiistai 29. joulukuuta 2015

Mixu saa Dundee Unitedin maalille huipputorjujan

Japanin maajoukkueen maalivahdin Eiji Kawashiman siirto Skotlannin Valioliigassa viimeisenä olevaan Dundee Unitediin on saanut vahvistuksen. Kawashima on odotellut ilmeisesti Japanissa työlupa-asiansa varmistumista. 


Kawashima, 32, on huippuluokan vahvistus Skotlannin Valioliigassa viimeiseksi juuttuneelle Dundee Unitedille. Kawashima pelasi Japanin maalivahtina muun muassa jalkapallon MM-kisoissa 2010 ja 2014.
Mixu Paatelainen vahvistaa
Dundee Unitedin rivejä.

Dundee Unitedin päävalmentaja Mixu Paatelainen arvioi BBC:n haastattelussa, että tammikuun siirtoikkunan aikana joukkueeseen voisi tulla vielä 1-2 vahvistusta. Ja vastaavasti joukkueesta saattaa samaan aikaan siirtyä 1-2 pelaajaa muualle.

Paatelaisen tehtävänä on säilyttää perinteikäs Dundee United Skotlannin pääsarjassa. Nyt eroa jumbopaikalle juuttuneesta Tannadice Streetin -joukkueesta toiseksi viimeisenä olevaan Kilmarnockiin on 10 pistettä.

Dundee Unitedin ja Ukrainan huippujoukkueen Shaktar Donetskin välillä on huhuiltu olevan neuvotteluja mahdollisesta yhteistyöstä. Varsinaisia neuvotteluja ei kuitenkaan ole käyty, mutta Paatelainen vahvisti BBC:lle, että Shaktar Donetskin puolesta oli asiasta oltu yhteydessä. Shaktar Donetsk pelaa säännöllisesti Mestareiden liigassa, ja sen pelaajaringistä voisi irrota sopivia pelaajia myös Dundee Unitedin käyttöön. Vastaavasti joillekin Unitedin pelaajille voisi näin avautua kanava päästä näyttämään taitojaan Mestareiden liigan tasolla pelaavaan joukkueeseen.

Toimittaja Brian McLauchlinin kirjoittamassa BBC:n uutisessa Dundee-Donetsk-yhteyden syntymistä ei kuitenkaan pidetä todennäköisenä. Joukkueet pelaavat sopivasti samoissa väreissä, oranssissa ja mustassa. Vaikka asia nyt kiistetään mediassa, se ei välttämättä tarkoita, että hanke olisi kokonaan haudattu.

Dundee United pelaa vuoden viimeisen ottelunsa keskiviikkoiltana Edinburghissa Heartsin kotikentällä, Tynecastle Stadionilla. Tilastojen valossa Hearts on ottelun suosikki. Se on voittanut 43 kotikentällään pelaamistaan 85 United-ottelusta. Dundee United on onnistunut joukkueiden yli 90-vuotisen yhteisen otteluhistorian aikana voittamaan Heartsin vain 20 kertaa vieraissa.Ei kommentteja: