tiistai 7. lokakuuta 2014

Urheiluministeri Carl Haglund ja HBL:n nettilehti

Urheiluasioista vastaava puolustusministeri Carl Haglund esitti Hufvudstadsbladetissa, että työnantajat voisivat antaa työntekijöiden liikkua työajalla. Helsingin Sanomat referoi HBL:n haastattelua, joten laitan linkin Hesariin.

Pidän Haglundin ajatusta kehittämisen arvoisena. Monet työnantajat, kuten esimerkiksi Nokialla toimiva Molok Oy, suhtautuvat erittäin myönteisesti liikuntaan. Hyvinvoivat työntekijät ovat ensimmäinen edellytys yrityksen menestymiseen.

Haglund toimi ennestään puolustusministerinä, ja nykyhallituksen viimeisen puolen vuoden ajan hän vastaa myös urheilusta. Tämä on hyvin luonteva yhdistelmä, sillä suomalaisen liikuntakoulutuksen juuret ovat upseerien miekkailu- ja ratsastusopetuksessa.

Cooperin testin tulosten perusteella varusmiesten kunto on laskenut kuitenkin niin alas, että on kaikille parempi siirtää armeijan painopistettä kybersodankäynnin puolelle. Suomalaisen sotilaan taistelijanominaisuudet tulevat nykyään paljon paremmin esiin istuen kuin juosten.

Miksikö linkitin Hufvudstadsbladetin uutisen HS:n verkkolehteen? HBL on päättänyt, että uutisen lukemisesta pitää maksaa. Sen sijaan HS:n linkki menee suoraan uutiseen.


Onkohan HBL:n verkkostrategia loppuun asti mietitty? Jos kävijämäärät ovat pieniä, suljetaan pääsy, hmm...

Jos puolustusvoimat toimisi samalla logiikalla kuin HBL, varusmiesten liikuntakoulutus lopetettaisiin kokonaan. Kun ovat niin huonossa kunnossa tullessaan riviin, pysykööt huonokuntoisina!