6.4.2015

Paavo Nurmi voitti Detroitissa kaksi mailia

6.4.1925 Kilpailu numero 41, voitto numero 38
Paavo Nurmi voitti Detroitin kaksipäiväisten ”karnevaalien” ensimmäisenä päivänä kahden mailin kilpailun vaatimattomalla ajalla 9.46,0. Jimmy Connolly pysyi mukana ensimmäisen mailin, mutta hävisi lopulta kierroksen.

Ville ”Willie” Ritola voitti neljä mailia ajalla 20.02,0. Toiseksi tullut intiaanijuoksija Chauncey White hävisi kaksi kierrosta.

Lloyd Hahn voitti Joie Rayn maililla vaatimattomalla ajalla 4.34,7.

Detroitin halliin rakennettu hiilimurskarata ei toiminut parhaalla tavalla. Eniten olosuhteista kärsivät 300 jaardin juoksijat, joiden askeliin rata ei tarjonnut pitoa.

Nurmi ja Ritola olivat matkustaneet Montrealista sunnuntaina Detroitiin. Matkaa kertyi 1000 kilometriä. Onneksi seuraavaa kilpailua varten ei tarvinnut matkustaa mihinkään, koska se seuraava kisa olisi heti seuraavana päivänä, tiistaina, Detroitissa.

Ennätyslaskuri
Kilpailuja 41, ennätyksiä 29.

4.4.2015

Paavo Nurmi kiersi voittoon myös Montrealissa

4.4.1925 Kilpailu numero 40, voitto numero 37
Paavo Nurmi voitti Montrealissa 13/4 mailin kilpailun ajalla 8.09,2. Nurmen lähin vastustaja oli lauantainakin, perjantain tapaan, Georgetownin Jimmy Connolly. Nurmen aika jäi yli kymmenen sekuntia hänen ennätyksestään.

Ottawa Journal kertoi lauantain kilpailuista vasta maanantaina.
Kierroksen pituus oli vain 134 metriä. Yleisölle kilpailun viehätys oli siinä, että Nurmi ohitteli joitakin vastustajiaan kierroksella ilmeisesti useampaankin kertaan.

Kyseessä oli Quebecin aluemestaruuskilpailut. Ottawa Journal kertoi, että kanadalaiskävelijä Phil Granville pisti olympiavoittaja Ugo Frigerion lopussa ahtaalle, mutta italialainen voitti kuitenkin viiden mailin kilpailun ajalla 35.52,8.

Ville Ritola oli puolestaan paras kolmen mailin erikoiskilpailussa.

Kilpailuja 40, ennätyksiä 29.

3.4.2015

Paavo Nurmi voitti Ottawassa Connollyn ja Hahnin

3.4.1925 Kilpailu numero 39, voitto numero 36
Paavo Nurmi voitti Ottawassa 1 ½ mailin kilpailun ajalla 6.56. Nurmi jätti lähimmän vastustajansa Georgetownin Jimmy Connollyn noin 100 metrin päähän. Bostonin Lloyd Hahn ja Ottawan oma poika R.W. Cashin jäivät vielä enemmän.

Nurmen aika oli parempi kuin hänen Hamiltonissa juoksemansa Kanadan ”all comers” ennätys.

Kiinnostus Nurmen juoksuja kohtaan oli niin suurta, että jopa New York Timesissa oli seuraavana päivänä lyhyt uutinen tästä Kanadan kilpailusta.

Ville Ritola voitti 2 ½ mailin tasoitusjuoksun paikallisia vastustajia vastaan vaivattomasti ajalla 11.48.

Poliisien urheiluseuran kilpailuissa nähtiin monia muitakin juoksulajeja, pyöräkilpailuja ja jopa kaksi nyrkkeilyottelua.