keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Suomalaisten katse The Openiin

Mikko Ilonen ja Roope Kakko osallistuivat maanantaina Walton Heathissa US Openin karsintoihin, mutta tällä kertaa kumpikaan ei läpäissyt seulaa. Merkillepantavaa oli, että Kakon peli kulki aavistuksen, kahdella kierroksella yhteensä k
olme lyöntiä, paremmin kuin Ilosen.

Toivottavasti Mikko löytää pian oikean vaihteen, sillä nyt hän on luisunut rankingissa sijalle 75. Isommat tavoitteet on vähitellen siirrettävä The Open Championshipiin.

Golf on niin pienestä kiinni. Itse saatan pelata 43-45 lyönnin puolikkaan, ja sitten yli 50 lyönnin puolikkaan. Kymmen lyönnin ero on aivan liikaa! Jotenkin voin kuvitella sen turhautumisen, joka US Openin karsinnassa rannalle jääneitä Kakkoa ja Ilosta on kohdannut.

Oman pelaamisen vertaaminen suomalaisten huippupelaajien kierroksiin voi jonkun mielestä olla mautonta. Mutta siitä golfissa on hyvin pitkälle kyse: vertaamisesta.

Ensimmäinen ikoninen tulostaulu on jo odottamassa
The Open Championshipin tuloksia!
Golf on laji, jossa on ehkä eniten jonkinlaista matkimista ja samaistumista. Kun näkee huippujen pelaamista ja tuloksia, saa omaan pelaamiseen uutta intoa.

Golfin mysteereihin kuuluu St Andrews´n myyttinen asema lajin kehityksessä. Kävin viime viikolla tuossa Home of Golf –nimellä kutsutussa skottikylässä pyhiinvaellusmatkalla. Olipa vaikuttava reissu, vaikka British Golf Museum olikin remontissa.

Asiaan kuuluu syödä black puddingia aamiaiseksi ennen golfkierrosta ja päivälliseksi haggis-ateria, kun kerran ollaan Skotlannissa!

Samalla reissulla tutustuin siihen, miten heinäkuussa pelattavan The Open Championshipin järjestelyt etenevät. Ensimmäinen ikoninen tulostaulu oli jo noussut ylös, ja katsomorakenteita pystytettiin kovaa vauhtia. Ja aikaa h-hetkeen oli vielä runsaasti, parisen kuukautta!


St Andrews on golfin säännöistä ja kehityksestä vastaavan R&A:n kotipaikka, joten siellä järjestelyjen on luonnollisesti oltava viimeisen päälle. Toisaalta Old Course on ollut useammin kuin mikään muu kenttä The Openin isäntänä, joten ei liene epäilystä, etteivätkö järjestelyt heinäkuussa sujuisi!

Ei kommentteja: