6.4.2015

Paavo Nurmi voitti Detroitissa kaksi mailia

6.4.1925 Kilpailu numero 41, voitto numero 38
Paavo Nurmi voitti Detroitin kaksipäiväisten ”karnevaalien” ensimmäisenä päivänä kahden mailin kilpailun vaatimattomalla ajalla 9.46,0. Jimmy Connolly pysyi mukana ensimmäisen mailin, mutta hävisi lopulta kierroksen.

Ville ”Willie” Ritola voitti neljä mailia ajalla 20.02,0. Toiseksi tullut intiaanijuoksija Chauncey White hävisi kaksi kierrosta.

Lloyd Hahn voitti Joie Rayn maililla vaatimattomalla ajalla 4.34,7.

Detroitin halliin rakennettu hiilimurskarata ei toiminut parhaalla tavalla. Eniten olosuhteista kärsivät 300 jaardin juoksijat, joiden askeliin rata ei tarjonnut pitoa.

Nurmi ja Ritola olivat matkustaneet Montrealista sunnuntaina Detroitiin. Matkaa kertyi 1000 kilometriä. Onneksi seuraavaa kilpailua varten ei tarvinnut matkustaa mihinkään, koska se seuraava kisa olisi heti seuraavana päivänä, tiistaina, Detroitissa.